piątek, 14 sierpnia 2015

Śniadanko na słodko


W lekkiej, bezglutenowej diecie, jedną z najtrudniejszych kwestii pozostaje "coś słodkiego". Większość słodyczy i gotowych mas do wyrabiania ciasta zgodnie z reklamą być może jest bezglutenowa, ale za to zawiera różne niespodzianki, które mogą być toksyczne lub słabo przyswajalne dla organizmu, szczególnie tego wrażliwego.

Poniżej przedstawiam szybką inspirację według 5 przemian, czyli zdrowe i lekkie śniadanko w pięć minut. Na słodko, bez ulepszaczy,
grupa krwi 0. 



Owoce w lekkiej panierce a la ciasto francuskie

 - banany, jabłka, ananasy, śliwki i boróweczki

 - miksuję 2 jajka i 2 łyżki mąki ryżowej lub gryczanej
 - opcjonalnie dorzucam cynamon
 - dolewam odrobinę magnetyzowanej wody i wszystko mieszam do uzyskania jednolitej masy
 - opcjonalnie dorzucam odrobinę zmielonych orzechów arachidowych lub laskowych
 - łyżkę leju kokosowego rozgrzewam na patelni
 - pokrojone owoce obtaczam w cieście i smażę ok 3-4 min na wolnym ogniu

Na koniec można polać takie placuszki ryżowym mleczkiem migdałowym i dodać konfiturę.
W mojej wersji jest to dżem z aronii.

Całość magnetyzuję orgonitem przynajmniej 15 minut.

Smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz